Błąd skryptu

43 wpisów / 0 new
Ostatni wpis
castortray
Offline
Dołączył: 25/04/2013 - 21:23
Wpisy: 2
Błąd skryptu

Po zainstalowaniu wtyczki (wtyczka ma status "włączony") wybieram "Wideo -> Wtyczki filmów -> Telewizja Polska (filmy, VOD, filmy, seriale)" i niestety mam blad:

Bład skryptu!: plugin.video.polishtv.live

wersja wtyczki 0.6.1
Moj system Windows 7 32-bit SP1
XBMC 10.1

Debug log: http://pastebin.com/bnRaYJEJ

z gory dziekuje za pomoc

maly95
Obrazek użytkownika maly95
Offline
Dołączył: 18/12/2012 - 17:16
Wpisy: 181
może spróbuj przeinstalować ;

może spróbuj przeinstalować ;)

castortray
Offline
Dołączył: 25/04/2013 - 21:23
Wpisy: 2
probowalem nawet 3 razy

probowalem nawet 3 razy

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
Zainstaluj nowaza wersje xbmc

Zainstaluj nowaza wersje xbmc, 10.1 to troche stara.

zax090
Offline
Dołączył: 30/04/2013 - 20:05
Wpisy: 3
mam ten sam problem co

mam ten sam problem co koledzy wyżej, pisze co chwile błąd skryptu......tak samo na wersji 11 jak i 12 i żadne reinstalacje nie pomagają!
system win 7 32 bity SP1

log http://speedy.sh/4Ahqf/xbmc.log

również liczę na pomoc

gwitczak
Obrazek użytkownika gwitczak
Offline
Dołączył: 08/01/2013 - 21:10
Wpisy: 223
przyjże się dokładniej

przyjże się dokładniej problemowi jutro

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
Rafal ;)

@zax090 lub Rafal ;)
przeczytaj to: http://code.google.com/p/sd-xbmc/wiki/FAQ#Windows:_Error_script_failed

Polskie znaki w nazwie uzytkownika

zax090
Offline
Dołączył: 30/04/2013 - 20:05
Wpisy: 3
niestety nic to nie dało

niestety nic to nie dało

co chwile po wgraniu wtyczki wyskakuje Error "script.common.plugin.cache"

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
chyba jednak cos dalo bo nie

chyba jednak cos dalo bo nie masz juz bledu naszej wtyczki tylko "script.common.plugin.cache", a to duza roznica.
POkaz loga.

zax090
Offline
Dołączył: 30/04/2013 - 20:05
Wpisy: 3
znaczy sie jak odpalam XBMC

znaczy się jak odpalam XBMC wyskakuje mi "script.common.plugin.cache" a jak chce odpalić wtyczkę wyskakuje mi "plugin.video.polishtv.live"

log: http://speedy.sh/fhWhk/xbmc.log

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
Tak jak pisze w FAQ, nie

Tak jak pisze w FAQ, nie mozesz miec polskich znakow w nazwie uzytkowanika:
20:19:37 T:3992 ERROR: Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\Rafa�\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.polishtv.live\default.py", line 17, in
import pLog, settings, Parser, serviceinfo
ImportError: No module named pLog

jerry
Offline
Dołączył: 09/05/2013 - 11:26
Wpisy: 1
Witam,

Witam,
Również mam problem z błędem skryptu na openelec postawionym raspberry Pi. Czytałem o logach, ale nigdzie nie znalazłem gdzie znajdę loga z openelec i jak się do niego dostać (na karcie pamięci z RPi w PCecie widzę tylko pare plików systemowych).
Jakieś propozycje? Na PCie również miałem ten problem ale przeinstalowanie pomogło.

mikyy
Offline
Dołączył: 16/03/2013 - 12:50
Wpisy: 4
Witam,

Witam,
ja rowniez dostaje blad skrypu od wczoraj (kiedy zainstalowalem wersje 0.7 i Frodo 12.2).
Platforma: iPad

Log: http://xbmclogs.com/show.php?id=17288

Prosze o pomoc

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
bledy sieje po calym logu:

bledy sieje po calym logu:
ERROR: SQL: The database disk image is malformed

nie wina wtyczki...

mikyy
Offline
Dołączył: 16/03/2013 - 12:50
Wpisy: 4
Czesc @jatrn!

Czesc @jatrn!

Dzieki za tip.
Wyczyscilem baze danych, przeinstalowalem XBMC, SD XBMC takze, jednak nadal mam ten sam blad. Jednak teraz juz inne informacje w logu.
Moglbys zajrzec i podpowiedziec jak to naprawic?

http://xbmclogs.com/show.php?id=19612

Wielkie dzieki.
Mikyy

mdraf
Offline
Dołączył: 30/04/2013 - 11:58
Wpisy: 2
Niestety mam ten sam problem.

Niestety mam ten sam problem. Przeinstalowanie wtyczki nic nie dalo.

Bład skryptu!: plugin.video.polishtv.live

wersja wtyczki 0.7.0
Moj system Windows 7 64-bit SP1
XBMC 12.1 Frodo

Tutaj wysylam loga:

[code]http://speedy.sh/XqQQT/xbmc.log[/code]

Pozdrawiam

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
TVNPLayer cos pozmienial.

TVNPLayer cos pozmienial. Powinno juz dzialac.

komandosadi33
Offline
Dołączył: 06/05/2013 - 18:49
Wpisy: 2
Witam mam błąd:

Witam mam błąd:
Bład skryptu!: plugin.video.polishtv.live

XBMC log: http://speedy.sh/7wFNt/xbmc.log

gwitczak
Obrazek użytkownika gwitczak
Offline
Dołączył: 08/01/2013 - 21:10
Wpisy: 223
usuń wtyczkę i repozytorium,

usuń wtyczkę, zainstaluj jeszcze raz

@edit: to jest wersja z CinemaMovies? jeśli tak, na ich trackerze pisze, chodź myślę że nie w tym problem:

ROZWIĄZANIE PROBLEMU NR 1:
http://speedy.sh/hBDE6/START.bat

milwro
Offline
Dołączył: 15/06/2013 - 20:20
Wpisy: 4
Mam ten sam problem. Blad

Mam ten sam problem. Blad skryptu: Witam mam błąd:
Bład skryptu!: plugin.video.polishtv.live. Nie mam pojecia co to Xbmc.log

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
@Milwro

@Milwro
ten temat jest dosyc ogolny. Storz nowy, napisz dokladnie kiedy sdostajesz blad skryptu, na kazdym serwisie czy tylko na wybranym (jesli na wybranym to storz temat w odpoeidniej kategorii).
Informacje na temat xbmc.log znjdzies ztutaj:
http://sd-xbmc.org/pl/content/xbmc-debug-i-generowanie-pliku-log

Bez xbmc.log nie jestesmy ci w stanie pomoc.

powodzenia

milwro
Offline
Dołączył: 15/06/2013 - 20:20
Wpisy: 4
Glupio sie przyznac ale nie

Glupio sie przyznac ale nie umiem zalozyc nowego tematu...Nie moge sie wogole dostac na zadne video na xbmc. Wchodze na Videos-Add-ons, potem probuje na Telewizja Polska (kanaly, Vod, filmy, seriale) i wtedy wyskakuje mi komunikat: Script failed!: plugin.video.polishtv.live. I tak od okolo 2 tygodni. Nie wiem czy bede w stanie to przeskoczyc. jezyk ktorego uzywacie jest zbyt skomplikowany dla laika

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
jaki system? windows? macos?

jaki system? windows? macos? linux?

milwro
Offline
Dołączył: 15/06/2013 - 20:20
Wpisy: 4
Windows7

Windows7

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
otworz folder %APPDATA%\XBMC\

otworz folder %APPDATA%\XBMC\
a tam zanjdziesz xbmc.log ktory musisz nam pokazac.

milwro
Offline
Dołączył: 15/06/2013 - 20:20
Wpisy: 4
Dzieki, sprobuje wygenerowac

Dzieki, sprobuje wygenerowac ten plik

mikyy
Offline
Dołączył: 16/03/2013 - 12:50
Wpisy: 4
Czesc @jatrn!

Czesc @jatrn!

Dzieki za tip.
Wyczyscilem baze danych, przeinstalowalem XBMC, SD XBMC takze, jednak nadal mam ten sam blad. Jednak teraz juz inne informacje w logu.
Moglbys zajrzec i podpowiedziec jak to naprawic?

http://xbmclogs.com/show.php?id=19612

Wielkie dzieki.
Mikyy

mikyy
Offline
Dołączył: 16/03/2013 - 12:50
Wpisy: 4
Czesc koledzy!

Czesc koledzy!

Robilem juz wszystko co moglem - przeinstalowalem wtyczke, repozytorium, cale XBMC i nadal mam ten sam problem od 2 tygodni.
Prosze, prosze bardzo o pomoc... jako, ze poprzedni link do logu nie dziala zalaczam nowy:

http://xbmclogs.com/show.php?id=22074

Zawsze mam ten sam blad:
ERROR: GetDirectory - Error getting plugin://plugin.video.polishtv.live/
ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://plugin.video.polishtv.live/) failed

Przed aktualizacja wszystko dzialalo pieknie przez kilka miesiecy.

Dzieki bardzo!
Mikyy

skorpion454
Offline
Dołączył: 14/11/2014 - 00:42
Wpisy: 2
witam,mam ten sam problem

witam,mam ten sam problem moze mi ktos podpowiedziec co jest nie tak,dzieki
https://www.dropbox.com/s/d4xeiuwht4i1sxl/xbmc.log?dl=0

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
Napisz dokladnie jaki masz

Napisz dokladnie jaki masz problem. Twoj log jest tak duzy, ze przenalizowanie go, torche czasu zajmie. Widze jedynie ze instalowales nasz wtyczke z SuperRepo:
23:39:32 T:1750842992 DEBUG: CurlFile::Open(0x7040ab60) http://redirect.superrepo.org/v5/addons/plugin.video.polishtv.live/plugi...

Jesli problemy masz z instalacja, to nie uzywaj superepo, tylko instrukcji instalacji z naszej strony.

skorpion454
Offline
Dołączył: 14/11/2014 - 00:42
Wpisy: 2
Dzieki za odp,usunalem xbmc i

Dzieki za odp,usunalem xbmc i zainstalowalem jeszcze raz i pomoglo,mialem tv box kupiony juz z zainstalowanymi kanalami itp tak zwany fully loaded i nie wiem co bylo z tym nie tak ale usuniecie i ponowne zainstalowanie xbmc pomoglo,dziek

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
no i git. Widzialem juz kilka

no i git. Widzialem juz kilka razy problem z tym SuperRepo, nie wiem dokladnie gdzie lezy blad, ale wiem ze oni cos tam pieprza. Powodzenia

rafalmodrzynski
Offline
Dołączył: 26/11/2014 - 22:16
Wpisy: 3
Witam,

Witam,
staram sie zainstalowac wtyczke ale mam blad :

22:19:50 T:2808083520 ERROR: Could not read addon description of script.module.sd-xbmc-0.6.1

dodam ze instaluje zgodnie z opisem i mam juz zainstalowane wtyczki z repo smuto - czy to moze miec jakis zwiazek ?

probowalem kilka razy na rozne sposoby i nie udaje mi sie.

dodam ze platforma raspbery pi

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
Dawaj calego xbmc.log

Dawaj calego xbmc.log

rafalmodrzynski
Offline
Dołączył: 26/11/2014 - 22:16
Wpisy: 3
http://sd-xbmc.org/zerobin/

http://sd-xbmc.org/zerobin/?abc3d5e69edd61aa#+kE2zHszxXYBvVQr34TjW3Qalp6...

prosze - od restartu malinki po błąd instalacji - mam nadzieję, że coś się uda z tego wyciągnąć.

ps. mialem super repo dodane ale usunałem .xbmc/addons/superrepo - może coś jeszcze trzeba przeczyścić ?

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
Dziwne..... Sproboj, sciagnac

Dziwne..... Sproboj, sciagnac ten modul i zainstaluj go recznie: http://sd-xbmc.org/repository/script.module.sd-xbmc/script.module.sd-xbm...

pozniej sproboj zainstalowac wtyczke. daj znac co i jak.powodzenia.

rafalmodrzynski
Offline
Dołączył: 26/11/2014 - 22:16
Wpisy: 3
pobrałem,http://sd-xbmc.org

pobrałem,
http://sd-xbmc.org/repository/script.module.sd-xbmc/script.module.sd-xbm...
http://sd-xbmc.org/repository/plugin.video.polishtv.live/plugin.video.po...

rozpakowalem do .xbmc/
kliknalem zainstaluj w dodatkach, ale chyba bez efektow

po restarci plugin pojawil sie w zainstalowanych.

nie wiem czy reczne skopiowanie czy ponowna istalacja - tak czy inaczej dzieki za pomoc , bo dziala

jak trzeba bedzie to zrobie krok po kroku jeszcze raz gdyby to komus mialo pomoc :)

novak85
Obrazek użytkownika novak85
Offline
Dołączył: 15/04/2013 - 20:49
Wpisy: 15
sama instalacja modułu może

sama instalacja modułu może nie wystarczyć
ja musiałem jeszcze zainstalować plugin video
http://sd-xbmc.org/repository/plugin.video.polishtv.live/plugin.video.po...

zauważyłem że w pliku addons.xml w sekcji import
import addon="script.module.sd-xbmc" version="0.5"
jest niepoprawna wersja, nie znam się zbytnio ale tu może leży problem.

jatrn
Obrazek użytkownika jatrn
Offline
Dołączył: 05/12/2012 - 23:08
Wpisy: 1363
@novak85 - wersja oznacza 0.5

@novak85 - wersja oznacza 0.5 lub wyzsza, wiec to nie powinno miec znaczenia.

lazyq
Offline
Dołączył: 07/02/2015 - 12:29
Wpisy: 1
Miałem ten sam problem.

Miałem ten sam problem. Zrobiłem backup danych, odinstalowałem KODi. Zainstalowałem jako pierwsze SD XBMC i przywróciłem z kopii bezpieczeństwa. Wszytko działa jak powinno.

redevil1987
Offline
Dołączył: 10/03/2015 - 04:23
Wpisy: 1
Mam najnowsza wersje KODI I

Mam najnowsza wersje KODI I aktualne wtyczki i dalej dostaje wiadomosc FAILED SCRIPT. Kazda wtyczka z waszego repo nie dziala.

Jak moge to naprawic?

perelka407
Offline
Dołączył: 09/05/2013 - 12:18
Wpisy: 57
[quote=redevil1987]Mam

[quote=redevil1987]Mam najnowsza wersje KODI I aktualne wtyczki i dalej dostaje wiadomosc FAILED SCRIPT. Kazda wtyczka z waszego repo nie dziala.
Jak moge to naprawic?[/quote]
Witam zacznij od wklejenia loga Kodi to moze ktos pomoze.Pozdrawiam

Pablo
Offline
Dołączył: 11/03/2015 - 15:27
Wpisy: 1
Witam, u mnie też nie chce

Witam, u mnie też nie chce działać ta wtyczka niestety. Taki oto error mam w logu po próbie instalacji:
Could not read addon description of script.module.sd-xbmc-0.7.1
Niżej cały log:
http://pastebin.com/5nkUBR25

Ok, już sobie poradziłem, zainstalowałem dodatek przez addons instaler i poszło bez nakmniejszych problemów

Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz

Aktywne serwisy


 
to wyjątkowy zbiór filmów dokumentalnych, fabularnych, seriali i audycji telewizyjnych w internecie
internetowa aplikacja telewizyjna Ipla należąca do Cyfrowego Polsatu
Przegapiłeś swój ulubiony program na antenie TVN, TVN Style czy TVN Turbo? W tvn player nie zabraknie najpopularniejszych programów i show z kanałów

WSPÓŁPRACA

mods-kodi.pl

Informacje

Copyright © 2013 – 2019 SD-XBMC
All rights reserved www.sd-xbmc.org